Hoe La Gioia ontstond

Mogen wij u voorstellen aan onze oprichter en eerste muzikale drijvende kracht achter La Gioia: Jeanno Defrenne

 Jeanno_Defrenne.jpg

Ons koor startte op 4 maart 2000 als een heel klein groepje, met Jeanno aan de leiding. Sinds die oprichting van La Gioia was Jeanno de drijvende kracht en ze dirigeerde het koor meer dan 20 jaar lang, tot op ons QUEEN concert in maart 2022.

Jeanno won de 1ste prijs notenleer en behaalde haar pedagogisch diploma aan het Lemmensinstituut. Over de jaren heen zong ze mee in verschillende koren. Zelf speelt ze een aantal instrumenten zoals: piano, dwarsfluit, blokfluit, gitaar en viool. Sinds 1991 is ze als leerkracht verbonden aan de Waregemse muziekacademie, en dirigeerde ze ook het gemengd parochiekoor te Sint-Lodewijk (Deerlijk).

Ze is van mening dat de laatste jaren de presentatie van de muziek steeds belangrijker geworden is en dat er meer moet heersen in een koor dan zingen alleen:
“Een koor moet prettig zijn om naar te luisteren, maar ook leuk om naar te kijken. Het leuke aan het koor La Gioia is dat de leden zelf veel ideeën hebben en mijn uitdaging is om die ideeën, samen met hen, vorm te geven. Maar het allerbelangrijkste blijft, het plezier om te zingen. Mijn doel met La Gioia is om een gevarieerd repertorium op te bouwen en het op een spetterende manier goed te laten klinken. Gelukkig is het een groep enthousiaste jongeren die hard werken aan hun hobby!”